Kategoriat
twocountries

Suomen Lontoon instituutti

Suomen Lontoon-instituutti on suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan asiantuntija Britanniassa ja Irlannissa. Instituutti tukee suomalaisten taiteilijoiden ja asiantuntijoiden työtä toiminta-alueellaan, tuottaa erilaisia yhteistyötä ja kulttuurivaihtoa edistäviä tapahtumia ja näyttelyitä ja avustaa asiantuntijaroolissa.

Ajankohtaisia tapahtumia ovat tällä hetkellä:

Unum: sirkustaiteilija Sakari Männistön mobiilisti ja virtuaalisesti koettava esityssarja.

Deep Time Deposits: Tuula Närhisen Beaconsfield Galleryn taiteilijaresidenssissä työstämä näyttely jossa yhdistyvät arkeologia, valokuva ja tilataide.

DEMO moving image festival: Verkossa järjestettävä, Pekka Airaxinin ja Felice Moramarcon kuratoima elokuvafestivaali.

Suomen Lontoon-instituutti perustettiin vuonna 1991 ja on yksityinen säätiö. Instituutti ei siis ole Suomen virallinen edustaja Yhdistyneissä Kuningaskunnissa. Toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Kaudella 2018–2022 instituutin johtajana toimii Emilie Gardberg.

Toimimme yhteistyössä Iso-Britannian ja Irlannin maineikkaimpien organisaatioiden kanssa, tuemme tutkimusta, luovia aloja ja sosiaalisia innovaatioita. Toiminta perustuukin poikkitieteellisyyteen ja rajoja rikkoviin verkostoihin.

Instituutti on yksi 17:sta Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutista. Instituutit vastustavat rasismia ja syrjintää sekä edistävät tasa-arvoisuutta. Instituutit tuovat esiin suomalaisen kulttuurin moninaisuutta ja tukevat tieteen moniäänisyyttä.

Instituutti on myös yksi EUNIC Londonin jäsenistä. EUNIC London on EU-maiden Lontoossa sijaitsevien kulttuuri-instituuttien verkosto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *